Американският президент Доналд Тръмп увери, че между него и шефовете на американските разузнавателни служби няма разногласие по големите международни въпроси. Тези думи дойдоха броени дни, след като Тръмп нарече разузнавателните ръководители "наивни" и им препоръча да "се върнат в училище", предаде Франс прес.

Президентът обвини медиите, че са изопачили думите на ръководителите на разузнаването по време на изслушване в сенатска комисия в началото на седмицата.

"Току-що приключих едно отлично заседание в Овалния кабинет с моя екип по разузнаването, който ми каза, че онова, което е заявил пред Сената във вторник, е било зле интерпретирано от медиите", написа Тръмп в Туитър.

"Ние сме напълно съгласни за Иран, за групировката Ислямска държава, за Северна Корея и прочие. Техните изявления са били деформирани от пресата", допълни президентът, цитиран от БТА.

Във вторник пред комисията по разузнаване на Сената в Конгреса говориха шефката на ЦРУ Джина Хаспъл и директорът на Националното разузнаване Дан Коутс. Те се изказваха за големите глобални заплахи. Картината, която те обрисуваха, най-вече в частта за Иран, но също и за Северна Корея и за ИД, показа различия между тях и позициите на Тръмп.

Последва остра реакция на президента, който обвини разузнавателните шефове в наивност и каза, че те може би трябва да се върнат в училище.