В египетската Александрия загинаха група хора, които се опитаха да измъкнат от Средиземно море давещо се момче.

Според туристическия отдел на пристанищния град трагичният инцидент се е случил миналия петък на плажа Стенли. Беше съобщено, че голяма компания почивала на брега, когато някой забелязал, че момче, плуващо в морето, е напът да се удави.

Един от мъжете веднага се втурнал на помощ, но той бил понесен от поток вода. Останалите, без да се колебаят, рискували собствения си живот, за да помогнат на двамата давещи се. За съжаление, безуспешно: 10 спасители на детето, както и самото то, не успяха да се върнат на брега.

Плажовете в Александрия наскоро бяха затворени, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Според местните медии, затова в момента няма професионални спасители в зоните за къпане. Този факт обаче не спря хората: заради жегата много жители не спазват правилата и все пак влизат в морето.

Плажът Стенли в Александрия е известен със силните си течения. През последните години властите многократно са затваряли този участък от брега за кратко време поради честите случаи на удавяне.

Превод: Glas.bg