15-годишно момиче, страдащо от рядко генетично заболяване, получи ново лице. Болестта на тийнейджърката се изразява в много ранно и бързо образуване на бръчки, именно затова тя решава да се подложи на сложна процедура, която да ѝ осигури вида, отговарящ за възрастта ѝ.

Момичето толкова се притеснявало от външния си вид, че не искало да посещава училище.

Благотворителна кампания осигурява необходимите £20,000 за операцията. Лекарите обясняват, че болетта ѝ – наречена прогерия, се е отразила единствено на кожата, но не и на вътрешните ѝ органи. Близо осем часа отнели на специалистите да премахнат "старата" кожа на Ксао Фенг и ремоделират носа, устата, веждите и скулите.

Оказало се, че момичето не е единствена в семейството с такъв проблем, самата ѝ майка също страда от прогерия.

Ксао споделя: Никой не искаше да си играе с мен, защото бях толкова грозна, единствено гълъбите нямаха против да ми правят компания. Ако сега на 15 години изглеждам като 60-годишна, на какво ли ще приличам след още няколко? Как си мечтая да изглеждам като ученичка.

Бащата на тийнейджърката разказа, че често, когато е имало родителска среща, дъщеря му била обърквана за майка на някое дете, и винаги когато детето му се появи навън, било обект на обсъждане.

Именно бащата се е свързал с хирурга, изпълнил операцията и помогнал за набирането на средства чрез благотворителен маратон.

Сега месец след промяната си младото момиче се възстановява.

Превод и редакция: Glas.bg