Жена призна за извършена от нея кражба на новородено бебе от болница, защото се страхувала да каже на съпруга си, че е имала спонтанен аборт.

27-годишната Шривалък Акетхамсатиен губи бебето си миналия месец, но не искала да разочарова съпруга си, който много се вълнувал от това да стане баща.

Шривалък споделя, че е преструвала бременността си, като преди да посети болницата в Пханг Нга, Южен Тайланд, се сприятелила с двойка, която току-що посрещнали новороденото си. Умишлено прекарвала време с тях за да спечели доверието им.

Жената лесно успяла да заблуди и съпруга си, поради по-пълната си фигура. Когато тръгнала за болницата, тя казала на половинката си, че е отишла да ражда и ще остане там да пренощува. На следващата сутрин предложила на новите си "приятели" да им помогне, като разходи новороденото им из отделението.

Камера улавя точно момента, в който жената се е увила заедно с бебето като мюсюлманка и напуска сградата. Вижда се още, че жената заедно с детето се качват на мотоциклет и напускат територията на болницата. Занесла момиченцето в дома си, където съпругът ѝ ги посрещнал, мислейки, че това е неговата дъщеря.

Полицията обаче проследила регистрационния номер на мотоциклета и разпитала мъжа, който го карал. Той обяснил, че не познава жената, тя го помолила да я закара до автобусна спирка и той се съгласил.

"Съгласих се защото ми стана мъчно за нея, тя носеше новороденото си бебе, а навън беше страшно горещо."

Полицията открива дома на жената по-късно същия ден, където намерили нерведимо новороденото момиченце, а съпругът бил шокиран разбирайки, че детето не е негово.

Жената е отведена в ареста, където тя сама е признала какво се е случило и защо е откраднала бебето.

"Бях бременна, но имах спонтанен аборт и просто неможех да кажа на съпруга си, той толкова се радваше и вълнуваше, че ще става баща", обяснява тя.

От съда обявиха, че я очакват от 3 до 5 години затвор.

Превод: Glas.bg