Големи промени в британския парламент, след огромната победа на консерваторите. Борис Джонсън успя да спечели пълно мнозинство, след изборите на Острова.

Това бе пълен погром за лейбъристите и постави на масата важни въпроси за управлението на опозиционната за Джонсън партия. Възможно е Джеръми Корбин да подаде оставка.

С победата на консерваторите може би най-сетне бъдещето на евроразвода ще бъде най-сетне решено. След поредното отлагане заветната дата за излизането на Великобритания от ЕС е 31 януари. Разводът обаче може да се случи и по-рано, ако Джондън успее да договори сделка с министрите. Е, изглежда, че това може би ще се случи.

Планират се и големи промени вътре в правителството. Борис Джонсън даде заявка, че ще отстрани от длъжност някои министри, ще слее министерства и ще замени държавни служители с външни експерти. Дали това е своеобразна чистка, можем само да предполагаме.

Министерството на Брекзита ще бъде закрито на 31 януари, когато Джонсън е обещал, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз. Ще бъде създадено министерство на границите и имиграцията, което ще е отделно от министерството на вътрешните работи. Министерството на международната търговия и това на бизнеса ще бъдат слети.