Синът на Бепе Грило е обвинен за групово изнасилване. 19-годишният Чиро Грило е разследван от прокуратурата в град Темпио Паузания на остров Сардиния.

Според разледващите синът на основателя и политически гарант на управляващото в Италия движение “Пет звезди” е участвал в групово изнасилване заедно с още три момчета. Те напили студентка с водка, а след това я изнасилили във вила в тузарския курорт Порто Черво, съобщават италиански медии.

Престъплението било и записано на мобилен телефон.

Жертвата на насилниците е родом от Милано. Подтикната от родителите си, момичето разказало всичко на властите. Случката е от 16 юли, но момичето се престрашило да говори десет дни по-късно.

Според показанията на 19-годишната девойка тя била поканена заедно със своя приятелка в едно от скъпарските заведения на курортната ивица в Порто Черво. Започнало леене на алкохол.

В малките часове на деня купонът бил към привършване и момичетата поискали да отидат в хотелските си стаи. Мъжкарите решили да постъпят като “кавалери” и предложили първо да им сготвят.

Натоварили ги в микробус, който ги отвел до вилата на тийнът Бепе Грило. Там продължила да се лее водка. Обилното количество алкохол довело до груповото изнасилване.

Момичето било приклещено в спалнята от едно от момчетата. Той предложил двамата да правят секс. Тя отказала. Това обаче не попречило на пияния италианец да вземе онова, за което е отишъл и според разказа и пред полицията тя била изнасилена.

Престъплението не спряло тук. Момчето поканило приятелите си да направят същото, а в деянието се включил и самият Чиро Грило, който е шампион младша възраст на Италия за 2017 г. в дисциплината "савате" или френски бокс.

Според защитата на извършителите обаче момичето било съгласно на всичко, което се случило въпросната вечер. Причината за “лъжливите” показания бил стремеж на родителите й да се сдобият с част от богатството на Чиро Грило.