Шофьорът на камиона ковчег от Есекс се призна за виновен.

25-годишният мъж, задържан заради смъртта на 39 души в хладилното отделение на тежкотоварния автомобил, беше арестуван малко след зловещата находка на 23 октомври.

Припомняме, че случилото се се разигра в индустриална зона на английското графство Есекс. В хладилен камион в края на миналия месец бяха намерени телата на 39 души от виетнамски произход.

Арестите за зловещия случай в Есекс продължават! 8 задържани във Виетнам

Българин регистрирал камиона с 39-те трупа от Есекс, бил упълномощен!

25-годишният Мо Робинсън призна вината си само по едно от повдигнатите му обвинения - участие в заговор за подпомагане на нелегалната имиграция и придобиване на криминална собственост. Той все още пледира невинност по обвиненията за непредумишлено убийство и заговор за трафик на хора, съобщават от “Гардиън”.

Припомняме също така, че фирмата-собственик на камиона е регистрирана в България. Едноличен собственик на компанията е ирландска гражданка, а според справка в търговския регистър малката фирма е регистрирана във Варна. Офисът и по документи се намира на партер в жилищен блок, но никой от живущите в сградата не знае за съществуването на компанията.

25-годишният Мо Робинсън ще остане в ареста до изслушването му на 13 декември.