Студенти по ветеринарна медицина си навлякоха гнева на вегани, след като публикуваха интересен еротичен календар.

Фотосесията им е направена с благотворителна цел, но бъдещите лекари са скрили интимните си части с животни - кученца, котки, овце… А това никак не се понравило на веганите.

Активисти даже отправиха доста сериозни атаки за живота на лекарите и предизвика сериозен скандал. За да потуши напрежението, ректорът на университета в Лондон, където учат бъдещите ветеринари, разпоредил календарът да бъде забранен за разпространение.

"Предприели сме нужните мерки, за да обясним на студентите си защо подобно поведение е неприемливо и сме ги помолили да спрат всякакво разпространение на календара и снимките в него, и то незабавно", обясниха официални представители на университетския Студентски съвет.

В социалните мрежи противници на календара заявиха, че ветеринарите "би трябвало да се грижат за животните, не да ги насилват за една фотосесия".

В отговор обаче инициаторите на благотворителния календар бяха категорични - начинът, по който са хванати животните, е доказано безболезнен.

Каквато и да е истината, еротичният календар няма да бъде пуснат в продажба. А сексапилните лица от него… ще останат само в човешкото въображение.