Руснакът, който беше превърнат в гей от Apple оттегля делото си и няма да съди технологичния гигант.

Припомняме, че скандалният случай е от началото на месеца. Мъж от Русия, който пожела да остане анонимен, получил грешна криптовалута, която го превърнала в "гей".

Заради гафа с "gaycoins" мъжът заведе дело срещу Apple, защото на приложението на смартфона му била доставена грешна валута, която го травмирала.

В жалбата на руския гражданин се изтъкваше, че той си качил приложение за криптовалута от "Епъл стор" и получил от него превод от 69 "гей койни" (gaycoins) вместо поръчаните биткойни.

Всичко това било придружено с препоръката: "Недей да осъждаш, преди да опиташ!"

Руснак съди Apple, превърнали го в гей

И така завел дело. След първото заседание на московския съд обаче, руснакът оттегли жалбата си. Причината според адвоката му е медийния шум около случая.

"Стигнахме до заключението, че е редно да прекратим делото, тъй като следващото заседание щеше да бъде публично и личните данни на моя подзащитник можеха да станат известни в публичното пространство", заяви юристът, цитиран от "Франс прес".

Според някои медии фамилното име на тъжителя е Разумилов. Той последвал съвета и се впуснал в хомосексуални връзки, при които вече нямало връщане назад. В иска си тъжителят искал обезщетение от "Apple" в размер на 14 хил. евро.