Над 30 картини и рисунки, носещи подпис „А. Хитлер“, за които се предполага, че са дело на един от най-жестоките диктатори в човешката история, отиват на търг.

Той ще се проведе в аукционна къща в Нюрнберг следващата събота, съобщават световните агенции. Рисунките, сред които има както пейзажи, така и скици на голи жени, са в различни стилове. 

Те са били притежание на известни художници от Третия райх, след което са преминали в ръцете на колекционери.  

Началните цени на произведенията варират от 130 евро за скица с въглен до 45 000 евро за акварелна рисунка с изобразено село на нея.

Преди да се насочи към армията и политиката, Хитлер живее във Виена и на два пъти кандидатства в местната художествена академия. Отхвърлен е с мотива, че не е подходящ за живопис и по-добре да се заеме с архитектура.

Въпреки това той не се отказва от изкуството и продължава да рисува, като продава на туристи копирани от пощенски картички пейзажи. Рисунките му дори са продавани от евреи-търговци, с които той работи.

В края на миналия месец германската полиция иззе три акварела, представени като картини на Адолф Хитлер, преди те да бъдат продаден на търг в Берлин. 
Началната цена на всяка от картините е 4000 евро, като е предоставен и сертификат за удостоверяване на произхода им. Според берлинските власти обаче те са фалшификати.
През 2015 г. акварелни рисунки на фюрера се продадоха на търг за 400 000 евро.