Кошмарно изживяване сполетя двама младоженци в първите часове на техния брак. Неприятната случка ги изненадала по време на брачната им церемония, когато... били арестувани.

48-годишният Джубулани Зулу и 38-годината му възлюбена Номтандазо Мизе поканили общо 50 души на сватбата си в Южна Африка. За съжаление в този момент дошли служители на национална сигурност. Те носили предпазни маски на лицата си и големи спортни пушки.

От заснето видео се вижда учудването на гостите им при пристигането на въпросните органи на реда. Снимка е запечатала момента, в който годеникът помага на любимата си да се качи в полицейската кола. Двамата били арестувани за нарушаване на въведените от страната мерки, събирайки много хора на едно място.

В Южна Африка извънредното положение е обявено на 23 март и ще бъде в сила 21 дни от влизането му в сила. Младоженците били освободени под парична гаранция.

Кметът на града остро осъдил постъпката, както и присъстващите на церемонията гости. „Тези мерки не са само за определени хора, а важат за всички и целят да се спре разпространяването на коронавируса“, казва той.

Южна Африка има 1,655 потвърдени случая и 11 загинали от вируса.

Превод: Glas.bg