Британската полиция откри в горите на Кеймбриджшир мъж, за когото се смятало, че е бил убит преди пет години, пише британското издание The Guardian.

Рикардас Пуисъс, сега на 40 години, последно бил видян на 26 септември 2015 г. на работното му място на 30 км от жилището му в Уисбийч, Кеймбрдижшир. На следващият ден той не се появил на работа и малко по-късно полицията започнала национално издирване, като се предполагало, че мъжът е бил убит. През декември полицията арестувала мъж, за когото се предполагало, че е убил Пуисъс, но той бил освободен, заради липса на доказателства.

Пет години по-късно във "Фейсбук" се появил профил с името и снимката на изчезналия Пуисъс, след което полицията подновила търсенето. След това те получили множество свидетелства от хора, които твърдели, че са видели изчезналия в близката гора.

След пет години търсене, британската полиция откри безследно изчезнал мъж, който решил да живее изолиран в гората. На 1 юли той бил открит в Уисбийч. Полицията смята, че той избягал от дома си и се скрил в гората, заради притеснения за собствената си сигурност.

"За почти пет години изчезването на Рикардас беше абсолютна мистерия. Най-накрая получихме информация в края на юни, която ни помогна да го отрием. Имахме сериозни притеснения, че той е бил (убит)... но сега смятаме, че той сам е решил да избяга, след като е бил жертва на престъпление", разкриха от полицията.

Според полицията Пуисъс е бил изнудван, което го е накарало да избяга.

"След като претърсихме горист район в Хеъркрофт Роуд, Рикардас в крайна сметка беше намерен. Той е живял под земята, умишлено и много добре скрит, и не е разговарял с никого от много време", добавят униформените, пише "Фокус".

Решението да съобщят със забавяне за откриването на мъжа полицията е взела с цел да се увери, че Пуисъс вече е в безопасност.

Все още не е ясно защо или как се е появил акаунт с името и снимката на мъжа във "Фейсбук".