Мистерията с изчезналия самолет, в който е пътувал Емилиано Сала, е напът да се разплете напълно. След като в неделя местоположението на машината беше засечено, а по-рано днес бе обявено, че тя е открита от специален уред с камера, изпратен на дъното на Ла Манаша, дойде и още едно разкритие - между отломките има и човешко тяло.

Видео, заснето от уреда, показва, че под водата има труп, съобщават от BBC. Все още не е ясно обаче, дали това е Сала или пилота на самолета Дейвид Ибътсън. Семействата и на двамата са уведомени.

Експертите от британската The Air Accident Investigations Branch вече обмислят следващата си стъпка, която предполага изваждане на тялото от водата.

"Не мога да повярвам. Това е сън. Лош сън. Отчаян съм", заяви Хорацио Сала, баща на изчезналия футболист, след като отломките от самолета бяха намерени. Сестрата на аржентинеца публикува снимката, която разследващите разпространиха на потъналата машина и написа: "Винаги ще те обичам."

"Утре се очаква AAIB да дадат пресконференция. Тази вечер, нашите сърца и души са със семействата на Емилиано и Дейвид", пише в своя профил в Twitter ръководителят на разследването Дейвид Мърнс. Пред Sky News той коментира, че това е "най-добрият резултат, на който са можели да се надяват".

Самолетът бе открит благодарение на частна издилвателна акция, финансирана от даренията на обикновени хора, която семейството на Сала стартира. Тя събра близо 260 хил. паунда. Официалното разследване приключи на 24 януари.

Машината, в която пътуваха Емилиано Сала и Дейвид Ибътсън, изчезна от радарите преди две седмици. 28-годишният футболист трябваше да се присъедини към новия си клуб "Кардиф", но съдбата реши друго.