Името и е Ундине де Ривиере. Живее в Германия и от 25 години упражнява най-древната професия. Ундине е проститутка. Започнала работа като жрица на любовта, когато била 19-годишна. Днес жената е на 46, а преди няколко години се превърна и в една от основателките на рофесионалния Съюз за еротични и сексуални услуги, който защитава интересите на бивши и настоящи секс-труженички.

Започнала да работи като проститутка съвсем спонтанно. Един от колегите и в университета споделил неформално, че понякога използва услугите на платената любов, а тя от своя страна веднага проявила интерес. Двамата отишли в стриптийз клуб, защото Ундине искала да види за какво става въпрос.

Оказало се, че в бара постоянно търсели нови момичета, а това било идеална възможност за Ундине да припечели допълнителни пари.

Днес тя е “старо куче” в бизнеса и има своя собствена фирма за сексуални услуги.

Решението и да работи като жрица на любовта дошло съзнателно и по никакъв начин не попречило на следването и в университета. Ундине завършва успешно физика, а след дипломирането си като всеки студент била изправена на кръстопът. Решила да захвърли физиката и да започне да ралоти на пълен, не на половин работен ден.

Ундине плаща данъци като всеки съвестен гражданин. Няма нищо общо с престъпния свят, има касова книга и води прилежно отчетите си. Има и данъчен съветник, който и помага за попълването на годишната данъчна декларация.

Проституцията в Германия е легализирана през 2002 г. От тогава страната си печели прозвището “Публичният дом на Европа”. Сексуалният туризъм става особено популярен и много хора идват в Германия заради проститутките, разказват от “Дойче веле”.

През 2013 година обаче е приет нов закон, който не се нрави особено на сексуалните труженички. Според него всички работници в сферата трябва да се регистрират, да имат специално удостоверение и да го носят винаги със себе си.

“Тази практика влиза в противоречие с принципа за защита на личните данни, които в случая са много деликатни, защото оказването на сексуални услуги все още се заклеймява от обществото. Много от нас искат сами да решават кой да има достъп до тези сведения и кой - не. Смятаме, че този закон противоречи на европейското право и ще проверим дали е възможно да предприемем правни мерки срещу него”, коментира Ундине.

“Всеки човек трябва да реши сам. Някои могат да си позволят разгласяване, защото в тяхното социално обкръжение се отнасят към професията с търпимост, други - не. Никой не трябва да бъде принуждаван. А Законът за защита на проститутките ни лишава от правото на информационно самоопределение. Освен това позволява без каквито и да било основания или подозрения да се правят контролни проверки на всички помещения, в които се оказват секс услуги - независимо дали става дума за публичен дом или за частно жилище, какъвто е моят случай. А Конституцията уж гарантира неприкосновеността на жилището”, заяви още Ундине.