Доналд Тръмп отново взриви света с постовете в акаунта си в Twitter. Той пусна поредица от язвителни съобщения по адрес на специалния прокурор Робърт Мълър, Барак Обама и семейство Клинтън, предаде Франс прес.

"Бандата на разярените демократи на Мълър неправомерно изисква от свидетелите да лъжат за фактите. Това е нашата епоха Джоузеф Маккарти!", написа Тръмп, предава БТА. 

Той говори за сенатора републиканец, който през 50-те години на миналия век поде кампания срещу всеки заподозрян, че е комунист или че симпатизира на режима в Москва, известна като "лова  вещици".

По-късно още четири туита се появиха в профила му. Те са препратени от акаунт, който носи името  "Дъ Тръмп трейн" и симпатизира на президента.  Един от тях включва Барак Обама, Бил и Хилари Клинтън, както и още няколко видни демократи, които са зад решетките. 

В картинката могат да бъдат забелязани още директорът на предизборния екип на Хилари Клинтън през 2016 г. Джон Подеста, Робърт Мълър и бившият директор на ФБР Джеймс Коми. А текстът към карикатурата гласи: "Сега, след като се доказа, че сговорът с Русия е лъжа, кога ще започнат делата за измяна?".