“Нито един забравен рожден ден” - зад тази кауза застава едно 17-годишно момиче от САЩ.

Името и е Танви Бармън, а идеята дошла съвсем спонтанно. Като дете тя и семейството й често доброволствали в приюти за бездомни хора и там малкото момиче си дало сметка за всички онези неща, които ние приемаме за даденост - например едно най-обикновено парти за рожден ден. Възможност, която бездомните деца нямат.

“Това е страшно важно преживяване за едно дете. Най-милите ми спомени са именно от тогава. Всеки очаква рождения си ден с нетърпение и е страшно тъжен фактът, че бездомните деца нямат възможността да го отпразнуват”, разказва пред американски издания Танви.

Започнала да търси помощта на местни кетъринг фирми, които се занимават с детски партита и забавление, а след това стартирала кампания и за набиране на средства.

Усилията и не просто били оценени. Няколко центъра за бездомници потърсили услугите на нейната организация “Нито един забравен рожден ден”, за да спретнат партита на най-младите си обитатели.

Самата гимназистка Танви обикаля училищата по крайбрежието и организира персонализирани партита за бездомните дечица, при това напълно безвъзмездно.