Нападателят от Париж, който уби четирима полицаи след атака в управление в центъра на френската столица, е имал флашка с лични данни на своите колеги. Той възнамерявал да ги предостави на радикални групировки.

Припомняме, че миналия четвъртък 45-годишният Микаел Харпон нахлу с купненски нож в сградата на управлението, в което работи и нападна служителите вътре. Харпон е работил като IT специалист, но часове преди инцидента се сдърпал с началниците си. Съпругата му твърди, че в нощта преди атаката, Харпон е имал и шизофренен епизод.

След атаката, 45-годишният мъж бе застрелян от полицията.

Разследващите установиха, че нападателят е имал връзки с ислямистки групировки. Радикализирал се наскоро и поетапно прекратил всякакви контакти.

При разследване на мотивите на нападението компютъра на Харпон беше иззет от полицията. Вътре били открити личните данни на десетки служители на полицейското районно, в което нападателят работил. Не е ясно обаче дали данните вече не са били споделени с някого.

Властите в момента се притесняват, че живота на служители на реда може да е застрашен, съобщи "Ройтерс". Причината за това е, че информацията, до която Харпон се е добрал, включва имена и адреси. Ако попадне в грешните ръце, последствията могат да бъдат пагубни.

Освен всичко, на устройството е имало и пропагандни видеоклипове на ИДИЛ.