Издадено е предупреждение за опасно време, след като прогнозите за времето предупреждават за силен снеговалеж, който ще обхване повечето части на Великобритания, съобщава Фокус, цитирайки в. Independent.

Националната метеорологична служба предупреждава за силен снеговалеж на места в югозападен и южен Уелс, като се очаква снежна покрива до 10 см. в някои места.

Следват най-ниските температури до момента през тази зима, като живакът падна до -14,4 в Бремър.

Това е най-ниската стойност, регистрирана в Обединеното кралство в продължение на седем години, след като температурите паднаха до -15.6 градуса в Холбийч, Линкълншир през 2012 г.

Най-ниската стойност, регистрирана някога в Обединеното кралство, е -27,2 , отново в Бремър, на 10 януари 1982 г. и в Алтнахара, Шотландия, на 30 декември 1995 г.

Транспортът за Уелс предупреди, че снеговалежът може да доведе до закъснения и промени на услугите, докато сигналът е налице. Летището в Бристол обяви, че работи нормално, но съветва клиентите да отделят допълнително време за пътуване до летището и да бъдат в крак с актуалните данни за времето и пътуванията.

Няколко училища в градовете също бяха принудени да затворят врати поради тежките условия.
Местните власти са се подготвили за силен снеговалеж, като повече от 1,4 милиона тона сол са натрупани.