Филмът „50 първи срещи“ е един от обичаните американски комедии. Но замисляли ли сте се, ако това се случи в реалния живот? Е, случи се!

Млада двойка се озова в тази ситуация, след като момиче получи кървене от носа и забрави целия си живот. Случката се разиграва през ноември 2019 година, когато 26-годишната Софи Клейтън, вследствие на кървенето получава рядкото състояние. Мозъкът ѝ се изключва и прекъсва връзката с нервната ѝ система. За минути тя вече е забравила кода за отключване на телефона си, датата и дори собственото си име.

Не след дълго, става ясно, че не разпознава и приятеля си - 26-годишния Джонатан Уилсън. Също както във филма с Адам Сандлър и Дрю Баримор, той им устройва тяхната „първа среща.“ Джонатан прави албум със снимки от най-значимите им моменти заедно, води я на местата където са имали специални моменти – като ботаническата градина в Лондон. Там те си казали, че искат да бъдат заедно като двойка.

Така, Софи постепенно започва да се подобрява, дори се влюбила отново в приятеля си.

„Приятелите ни казват, че връзката ни е точно като от филма. Когато се случи всичко това, бях много шокирана и объркана, че не познавам абсолютно никого, без дори да знам защо. Толкова ми е мъчно, че загубих спомени, трупани в продължение на 26 години и именно те са ме направили, това което съм. Но сега се надявам отново да започна да трупам нови с хората, които обичам“, казва Софи.

„Отново се влюбих в Джонатан, което е просто чудесно. Въпреки, че съм забравила всичко отпреди, сега е много вълнуващо да преживявам неща за пръв път.“

Това което си спомня тя, е повече от разказа на семейството ѝ, които са били до нея в злополучния ден на 6 ноември.

„Обикновено не ми тече кръв от носа, но тогава това е продължило около 20 минути. Майка ми много се е изплашила и веднага е повикала линейка, помислила, че съм получила удар. Тя поиска телефона ми за да се обади, но тогава аз не знаех как да го отключа“, споделя тя.

„Сякаш мозъка ми беше изтрит. Когато бях в болницата, един мъж дойде да види как съм, но аз не знаех кой е той. Оказа се, че е бил баща ми. Майка ми беше с мен през цялото време, имах предчувствие, че тя би трябвало да ми е майка, но не я познавах. Денят, в който дойде и Джонатан, майка ми ни запозна и изведнъж започнах да плача от отчаяние, защото усещах, че това трябва да е мой близък, когото обичам, а не познавам.“

Въпреки трудните моменти, през които минава цялото семейство, приятелят на Софи не се отказва и продължава да се бори за да спечели любовта ѝ отново.

„Бях тотално съсипан, като разбрах, че тя не ме познава, чувството беше – безнадежност. Не знаех как да ѝ помогна. Най-тежко беше когато майка ѝ ме посрещна в болничната стая и ме представи с думите „Софи, това е твоя приятел“.

Но ние имаме незабравими моменти заедно, нямаше как да се откажа от нея. Радвам се, че отново сме заедно, и тя продължава да бъде същия усмихнат човек“.

Превод: Glas.bg