Много често в мрежата, особено в Instagram, може да видите романтични (по мнението на тези, които ги правят) снимки на женски крака опнати върху арматурното табло на колата. 

Тези, които правят това, изглежда не се притесняват от собствената си сигурност и са сигурни, че нищо лошо няма да им се случи. Но лошото идва внезапно и често отнема човешки живот. 

И ако думите „не бива” и „опасно” са недостатъчни за убеждаване, тогава си струва да се разкаже за гибелните последици от подобно поведение. Точно това направиха американските спасители, след като буквално „изчегъртаха“ една мъртва жена от ламарините на купето. Тя вероятно щеше да оцелее при инцидента, ако не беше поставила краката си на таблото. 

Най-злата ирония е, че въздушната възглавница, тази, която е създадена, за да спаси човек, може да го убие, ако се използва неправилно. Това е така, защото една от възглавниците в модерните автомобили се отваря точно там, където "романтиците" обичат да опъват краката си. 

Резултатът е жесток. В “най-добрия” случай, небрежният пътник на колата ще се отърве със счупена бедрената кост, коляно, глезен на няколко места, с разкъсани няколко мускула и огромна синина по лицето. В най-лошия случай краката на човека ще оставят само кървава каша на мястото на главата му. 

Одри Татум остава инвалид след банален инцидент. Жената претърпява няколко операции: в глезена ѝ са поставени два винта, два в бедрото и два в коляното. И всичко това, защото пътувала с крак върху таблото. 

Жената претърпява няколко операции: в глезена ѝ са поставени два винта, два в бедрото и два в коляното. И всичко това, защото пътувала с крака върху таблото. 

Инцидентът се случил, когато съпругът ѝ Ник се блъсна в кола, която карала отпред и спряла внезапно. Той и десетгодишната им дъщеря, която била на задната седалка, не пострадали. Но Одра нямала късмет. В момента на сблъсъка, въздушната възглавница отхвърли крака, който жената била поставила върху таблото, точно в лицето ѝ. В резултат - няколко счупвания на крака, бедрото и потрошен нос. 

Съпругът ѝ Ник казва, че многократно е правел забележки на жена си да не си слага краката върху таблото в колата. Жената обаче не го слушала, обяснявайки, че така ѝ е по-удобно да се вози. 

"Цял живот слагах краката си така. И съпругът ми винаги казваше, че някога ще ги счупя. Така се случи", признава сега Одри. Тя вече съветва всички никога да не поставят краката си върху таблото, заради въображаемото усещане за комфорт, защото може също като нея да станат инвалиди за цял живот  на 31 години.