Популярна YouTube двойка решиха да разкрият пред зрителите си тежка семейна история. Това, което им се е случило, по думите им ще бележи живота им завинаги.

Мика Стауфер и съпругът ѝ Джеймс осиновяват малкия Хъгсли преди повече от две години. Тогава момчето е на четири годинки. В началото то присъства във видеата им, но след време научават тежката диагноза - аутизъм, и това тотално преобръща живота им. Започват безкрайни посещения при специалисти, но за съжаление не намират начин за подобряване на състоянието му.

Във видео Мика и Джеймс сподеят за трудностите и за решението, което им се е наложило да вземат.

„При интернационалните осиновявания има много неизвестни, неща които не се споменават в досието на детето. Когато взехме Хъгсли вкъщи, не бяхме запознати със специалните грижи, които трябва да полагаме, никой нищо не ни каза. Така, през следващите няколко години започнаха терапиите, но те никога не даваха резултат“, споделя мъжът.

„Никога не сме искали да се стига до това, положихме много усилия, за да му помогнем, колкото можем... Ние наистина го обичаме“, казва Мика през сълзи.

Тя признава, че да върнат Хъгсли отново в дома за осиновяване, е било много тежко решение.

„Толкова го обичаме, но през каквито и процедури да сме минали, все нещо не достигаше, дори трябваше повече. Дали се чувствам като провалила се майка? Да, на 500%“, казва още тя.

„Така че, когато отправяте остри критики и обидни коментари, това само ме кара да се чувствам още по-зле. Тук изобщо не става дума за мен, просто последните години бяха по-трудни, отколкото може да си представите. Никога не съм допускала, че ще трябва да взимам подобно решение“.

След като видеото е публикувано, двойката получава всякакви коментари и реакции. Една част остро критикува решението да върнат момченцето обратно в системата, други пък ги подкрепят, защото така детето ще има шанс да бъде намерено от някой, който може да му осигури всичко необходимо.

Малко след като видеото вижда бял свят, друг ютубър прави специално обръщение към „перфектното семейство в хубав дом и скъпи коли“, като казва, че тяхното отношение към Хъгсли е било като към домашен любимец. „Това, че са толкова перфектни, явно не може да им позволи да имат дете с аутизъм. Не искам да звуча като расист, но защо не изхвърлят някое от другите си – бели деца?“, казва още той.

А вие какво мислите?

Превод: Glas.bg