Големият недостиг на електроенергия, който парализира Венецуела от четвъртък, е принудил митничарите на летището в Каракас да записват ръчно пристигащите и заминаващите, а контролът е по-гъвкав, предаде Франс прес.

Имената и номерата на паспортите се записват с химикалки на хартия, защото автоматизираните системи не работят, съобщава пътник, пристигнал рано снощи на летище "Майкетия" в Каракас. Към този момент скенерите на митницата не са работели. Пристигнал по-късно пътник съобщава, че скенерите работят и лентите за багаж се движат.

Подаването на електроенергия във венецуелската столица постепенно се възстановява, предаде ТАСС, цитирана от БТА. "Работата за постепенно възстановяване на електрозахранването се води едновременно в 22 -та района на града", заяви Ерика Фариас, кмет на западните райони на Каракас.

Тя увери, че целта е пълно възстановяване на доставките на електричество, макар че работата тече постепенно и може да има прекъсвания. Служителите на венецуелската енергийна мрежа се стараят да върнат живота в цялата страна в нормалното му русло, подчерта Фариас.

Тя добави, че всички болници в Каракас разполагат с необходимото гориво за електрогенераторите си до пълното възстановяване на електроподаването.

По-рано правителството заяви, че в болниците не са умирали от 15 до 17 пациенти, както съобщи опозицията, припомня АФП. Пациентите просто са били преместени.

Над 50 души са били задържани в Каракас за грабеж на супермаркет, докато електроподаването в града беше прекъснато, съобщава в. "Насионал", цитиран от ТАСС.

Венецуелската армия е поела охраната на стратегическите енергийни обекти на страната, а линиите, по които се извършва подаване на електричество, се наблюдават от въздуха, заяви пред националната телевизия министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино Лопес, предаде ТАСС.