Майка на новородени близнаци от Китай ги продаде за 7 400 британски лири (9 100 долара), за да изплати задължения към кредитни карти - и да си купи... нов телефон.

Момчетата, които нямат дори две седмици, бяха продадени на две различни семейства, които живеят на повече от 700 километра от родния град на майката.

Жената и нейният партньор вече са арестувани от полицията, докато бебетата са били спасени и дадени на бабите и дядовците си.

Полицията твърди, че жената, чието фамилно име е Ма, е родила децата миналия септември. Партньорът на майката, известен с фамилното му име Ву, не успява да се яви в болницата, като родителите му отказват да помогнат на Ма.

И така, в резултат на липсата на подкрепа, Ма решава да продаде децата на непознати. Според MailOnline, тя ги е пордала за 65 000 юана - едното дете за 45 000 юана (5100 британски лири), а другото за 20 000 юана (2270 паунда).

20-годишната майка твърди, че го е направила, тъй като е "без пари и има дългове".

Asia One съобщава, че семейството й е отказало да й предложи помощ, тъй като не било съгласно с бременността преди брака.

Мъжът на Ма пък използвал "печалбата", за да изплати дълговете си от хазарт.

И двете деца са намерени и са невредими, като осиновителите се съгласили да ги върнат, след като полицейските служители им обяснили тежестта на криминалния случай.

Според New Zealand Herald хората, които са признати за виновни за трафик на деца, могат да лежат в затвора до 10 години в Китай, докато тези, които купуват деца, жертви на трафик, също подлежат на наказание.