34 години, след като трите й дъщери са отвлечени от баща им и изведени в чужбина, Джаки Салех успя да прегърне едната от тях. Драматичната история с щастлив край разказват Би Би Си и "Мирър".

Когато преди 34 години съпругът на Джаки взима децата и напуска Великобритания, младата майка е с разбито сърце и не вярва, че повече ще ги види.

„Тогава моят свят се разпадна. Те ми бяха жестоко отнети. Това не трябва да се случва никога на никого. Никоя майка не трябва да го преживява”, заявява Джаки.

Момичетата - Рахана, Надя и Сафия - са били на възраст пет, четири и 18 месеца. Самата Джаки е била само на 23.

„Всички емоции ми минаваха през главата, мислейки, че никога повече няма да видя тези момичета. Крещях, виках, плаках.", спомня си майката.

Дъщерите й са отведени от баща им Садек в Саудитска Арабия и след това в родината му - Йемен.

Но Джаки, която вече е на 57 години, никога не губи надежда - и миналата година мечтата й да възстанови семейството си, започва да се сбъдва. Най-малката дъщеря Сафиа се завръща у дома в Кардиф, 33 години след като е била отведена. С нея е и съпругът й - и четирима внуци на Джаки.

"Винаги знаех, че един ден това ще се случи. Сега имам четири внучета и шанс да върна това, което загубих", казва още Джаки.