42-годишната Джъстийн Бейт създаде уникален модел предпазни маски за глухонямата си дъщеря.

Тя била притеснена, че детето ѝ няма да може да общува нормално с приятелите си, тъй като разчитала по устни, а с обикновените маски това няма да е възможно. Именно затова тя измисля креативен вариант за запазване на комуникацията, както и спазване на мерките против COVID-19.

Жената изрязва парче плат, като оставя „прозорец“ пред устата, където поставя тънък прозрачен пластмасов лист. Творението ѝ не остава незабелязано. Много хора, изправени пред същия проблем, се свързват с нея, и така маските стават все по-популярни. 

„Обаждат се домове, грижещи се за хора със специални нужди. Има случаи, в които деца с аутизъм се стресират и плашат когато видят човек с маска, закриваща половината лице, затова този модел се оказа много подходящ“, коментира съпругът на Джъстийн.

„Може да изглеждате глупаво, но щом това помага на децата да ви възпремат спокойно и нормално, другото няма значение. До момента сме продали общо 42 маски, а ни чакат още много поръчки. Първоначално идеята беше да направим няколко за лична употреба, не сме мислили за печалба“, казва още мъжът.

Джъстийн е глуха по рождение, впоследстие става ясно, че и дъщеря и има същия проблем, затова загрижената майка прави всичко възможно за да улесни себе си и най-вече детето ѝ заради въведените мерки и изисквания.

Превод: Glas.bg