Елайъс Максуел и неговата прекрасна Илейн - една любовна история от Втората световна война, която завършила щастливо.

Двамата се обичали много. Той бил войник, изпратен на фронта, но не спрели да си пишат любовни писма. Илейн ги подписвала с червило, а всяко нейно писмо завършвало с: "бъдещата ти съпруга Илейн".

Войната приключила, но не и тяхната любов. През 1948 година се оженили. Създали прекрасно семейство с 4 деца - Пат, Джийн, Том и Барбара. Илайъс напуснал съпругата си на 66 години. Починал през 1993 г. А тя… отишла при него през 2015.

Но любовта им била бурна и силна когато били млади. Още когато той бил войник. Красив моряк, служил на страната си в Хавай и Япония, а любимата му Илейн била вкъщи, далеч в Ню Джърси.

Ценните им и изпълнени с любов писма държали искрицата жива и помогнали на двама влюбени да не губят връзката по между си дори и в ожесточените военни времена.

Писмата обаче в крайна сметка някак се загубили.

Купчината с любовни слова била намерена съвсем наскоро и то напълно случайно - от две млади момичета, които се шляели из антикварните магазини в Тенеси.

Един от тях успял да съхрани под топлия си покрив и лавиците, покрити с истории, и разказът за една любов от войната - тази на Илейн и Илайъс.

"Щом започнахме да ги четем, нямаше как да спрем. Той е бил толкова уплашен и семейството му е липсвало много. Обичал е Илейн до полуда. Можеш да почувстваш емоцията му във всеки един ред", разказва едно от момичетата пред "Inside Edition".

И младите момичета били безкрайно заинтригувани от тази на пръв поглед обикновена история за любовта. Купили всички 21 писма за 88 долара. Започнали да се питат - какво се случило с двамата? Оженили ли са се? Имат ли деца… И започнали да ги търсят.

На 845 мили от тях живеели техните наследници. Така двете момичета се свързали със семейството и върнали писмата там, където им е мястото - у дома.