- Връщам го обратно при хората. - рече с огромна решителност Багира.
- При човеците?? Ама те ще го съсипят! Ще направят от него човек! - възмути се Балу. - “Книга за джунглата”,  Ръдиард Киплинг.

Като истински сюжет, излязъл от страниците на любимата детска книга, звучи и историята на 3-годишно момченце от Северна Каролина. Действието обаче не се развива в джунглата, а в гората. Кейси Хатауей се изгубил и бил спасен от… мечка.

Момченцето изчезнало в четвъртък. Детето било в задния двор на баба си с още две деца, но не се прибрало вкъщи. Навън температурите били изключително опасни - близо -30 градуса по Целзий, а момченцето не било облечено добре. Роднините му го търсили в продължение на около час преди да се обадят на 911. Къщата на бабата на Кейси се намирала в близост до гориста местност.

След като станало ясно, че 3-годишното момче липсва, екипи моментално започнали операция по неговото спасяване. В акцията били включени хеликоптери, дронове, гмуркачи и стотици доброволци. В издирването се включили и екипи на ФБР. 

Условията били толкова сурови, че властите дори помолили доброволците да се отдръпнат настрана от спасителната операция.

Момченцето прекарало два дни само в гората. Било намерено увито в бодливите храсталаци. Кейси бил подгизнал и премръзнал, но пък в безопасност. 3-годишното дете разказало на спасителите как в продължение на два дни за него се грижила американска черна мечка.

Подобно нещо е трудно за вярване и може би е плод на въображението на детето, смятат спасителите. Факт е обаче, че в района на Северна Каролина има изключително много диви мечки и може би има известно преплитане на детското въображение и реалността.

Кейси разказал за новия си приятел дори на своята леля, която изрази благодарността си към "изпратеният от съдбата приятел на Кейси", който му помогнал. 

Детето било намерено с изключително малко наранявания. Отървало се само с няколко драскотини, а историята, която можеше да има фатален край заради лошото време, завършила щастливо.