Една снимка на медсестра, публикувана в социалните мрежи, превърната жената в герой за Ливан, а фотосът е споделян над милион пъти.

Фоторепортерът Билал Джавич заснел младата жена как държи в скута си три новородени бебета, които по-рано спасила от опустошаващия взрив в Бейрут, отнел живота на 137 души, до момента.

Фотографът бил в дома си в покрайнините на Бейрут когато станала експлозията.

"Излязох от нас и следвах дима, докато не стигнах до пристанището. Това, което видях там беше изумително", разказва той.

"Видях една медицинска сестра, която прегръща три новородени бебета. Тя беше изключително спокойна, което ми се стори като пълна противоположност на общата ситуация", допълва той пред Си Ен Ен.

По думите му на няколко метра от нея имало починали и ранени хора, както и множество отломки.

"Тя имаше в себе си някаква скрита сила, която й позволяваше да се самоконтролира и да спаси тези деца. Такива хора изпъкват по време на мрачни ситуации", разказва още Джавич.

При разговор с нея той разбрал, че жената била в родилното отделение по време на взрива – ударната вълна я съборила на земята и тя изпаднала в безсъзнание. Когато се свестила "носела трите новородени дечица".

Друго видео пък показва булка в Бейрут, заснета да позира за сватбена фотосесия по време на експлозията в Бейрут. Моментът е уловен на видео от сватбения й фотограф.

На кадрите се вижда как 29-годишната Израя Себлани позира усмихната пред хотела, в който тя и съпругът й Ахмад Субеих планирали да прекарат първата си нощ като младоженци.

След няколко секунди се чува взрива и камерата отива встрани. В последните кадри се вижда как мъже отвеждат булката на безопасност в хотела.

"Не можеше да се опише опустошението и звукът от експлозията. Все още сме в шок", казва тя за Ройтерс.

Вижте видеото!