В украинската столица Киев е починала служителка на посолството на САЩ, която е била пребита от неизвестен мъж, съобщиха от пресслужбата на Националната полиция на Украйна, цитирани от news.bg.

Служителите на реда и други специализирани служби са открили жената с травма на главата в гориста местност близо до жп релси в квартал Шевченко.
"Тя е хоспитализирана в състояние на безсъзнание в болница, където по-късно е починала. При разглеждане на вещите на жертвата е намерено удостоверение на служител на американското посолство на нейно име", уточниха от полицията.

Уточнява се, че побоят може да е извършен от късо подстриган тъмнокос мъж; на вид на 30-40 години, висок близо два метра, облечен в черни шорти, тъмносини маратонки и тениска. Следователите и полицаите правят проверка в болницата, където е починала жената, и на мястото на престъплението, установявайки кръга от свидетели. Издирва се предполагаемият нападател.

Представители на украинската полиция също заявиха, че гражданството на починалата все още се изяснява. Според съобщения в местните медии тя се казвала Санвер Никаело.

В персонала на посолството има около 181 американци и повече от 560 украинци. Настоящият шеф на мисията, временно изпълняващ длъжността, е Кристина Квиен.