Невероятното събитие се е случило в индийския мегаполис Barrels. Семейството току-що било загубило новородената си дъщеря и се готвело да я изпрати в последното й пътуване. Докато обаче копал дупка за гроба на бебето, бащата открил находка, която го накарала да онемее!

На дълбочина около 60 см мъжът открил глинен съд с новородено момиченце, лежащо вътре, което все още дишало. В интервю за Times of India индиецът каза, че за секунда дори си помислил, че дъщеря му отново е жива, но след това се опомнил и веднага извикал линейка. Според съобщения в медиите собствената му дъщеря е родена мъртва миналия четвъртък.

В Индия все още има феномен, при който родителите умишлено изхвърлят или убиват новородените си момичета. Причината за това често се крие във факта, че семейството трябва да отдели голяма зестра на дъщерята, когато тя се омъжи. Въпреки че тази традиция отдавна е остаряла и дори официално забранена в страната, мнозина продължават да се придържат към нея.

Както стана известно, детето, погребано живо, тежало само 1,1 кг и било в критично състояние. Според лекарите бебето е недоносено и именно това му е спасило живота, тъй като тези бебета обикновено се нуждаят от по-малко кислород. Въз основа на състоянието на момичето, лекарите предполагат, че мъничето е лежало в земята само няколко часа.

Според Times of India разследващите вече издирват човека, дръзнал да извърши ужасното престъпление. В момента служителите на реда анализират данни от камери за видеонаблюдение, инсталирани в близкия крематориум.