“Черният монарх”. Така наричат обитаван от духове хотел, който днес е доста атрактивна туристическа дестинация. Ако стените му можеха да говорят, обаче, със сигурност щяха да разкажат покъртителни истории за онова, което са чули и видели.

Убивания в кръчмите още от времето на Дивия Запад, духове, скитащи из стаите и едно възкръсване от пепелта след жесток пожар през 1899 година са само част от историите, които “Черният монарх” пази в ръкава си. Ако човек се заслуша, дори ще чуе интересни подробности от посещението на самия Никола Тесла.

А някога… някога хотелът е бил бордей, който е обслужвал странните и кошмарни предпочитания на фетишисти.

Хотелът се намира в някога изоставено планинско градче в щата Колорадо. Негов собственик и реставратор e Адам Зимърли. Преди бил бордей и салон. Имал репутация на обитавано от духове място, която новият собственик решил да използва.

Четирите стаи били реновирани, така че да отговарят на историите за бродещите в сградата духове. В градчето Виктор в Колорадо обаче “Черният монарх” не е единственото подобно място. Навсякъде се чуват странни звуци, движат се предмети, а нощем по улиците се разхождат покойни секс робини и полупрозрачни фигури на миньори.

Градчето изглежда така, както в началото на 20 век. Тогава бил петият най-голям град в щата Колорадо - център, който припечелвал милиарди долари. И така от просперираща икономика и над 18 000 жители Виктор се превърнал в призрачен град през 90-те години на миналия век при това с доста кърваво минало.

Тогава “Черният Монарх” бил известен просто като “Монархът” - джентълменски клуб, в който много от милионерите играели хазарт, пиели до забрава и после се отдавали на сладострастия в бордея на горния етаж.

Фоайето - високи тавани, калайдисани стени, орнаменти… Но пък добавил и готически привкус към цялото нещо - черна боя, черепи и страховити романи.

А всяка една от четирите стаи е декорирана в различен дух, който да отговаря на историите, витаещи в целия град.

Едната от тях е кръстена на Х.Х. Холмс - известен сериен убиец от миналото, който нападал туристи докато спяли в собствения му хотел. Втората хотелска стая носи името на Елизабет Батори - унгарска контеса от 17 век, която къпела жертвите си в кръв. Стаята на вещиците пък е декорирана с пентаграми, черепи на кози и лекло, което виси от тавана.

“Виждал съм хората толкова уплашени, че напускат хотела само няколко часа след като са получили ключа за стаята си”, разказва един от хората, които се грижат за сградата в момента пред “Гардиън”.

А малкото жители на град Виктор са свикнали с призрачната компания и не се впечатляват от опитите за сплашване на старите духове.

“Тона за нас си е ежедневие и не ни е страх”, споделя собственикът на единствения ресторант в града, който се намира точно срещу “Черния монарх”. Сю Кочевар често чувала стъпки в празната сграда късно през нощта, а предмети постоянно падали от рафтовете на иначе заключената и спалня.

“Много любители на паранормалното идват тук и потвърждават, че наистина има призрачна енергия”, допълва тя.