Това пътуване с лодка обещаваше да бъде приятно семейно забавление. Според британското издание Daily Mail млада двойка с техните роднини се е возила в частна лодка край бреговете на Флорида Кийс (САЩ). Но след това съпругът на Марго Андрю слезе във водата с шнорхел и... беше нападнат от триметрова акула бик.

Щом мъжът спуснал във водата, морето около него станало кървавочервено.

Атаката на акулата се случила внезапно, така че 30-годишният американец дори не разбрал какво се случва с него. Животното хванало рамото на мъжа и започнало да го дави. Бременната Марго реагирала със светкавична скорост веднага щом видяла перка на акула над водата. Тя безстрашно скочила във водата и изтръгнала съпруга си от хищника. След това 30-годишната жена влачи ранения си съпруг на борда на лодката, като по този начин му спасява живота.

Както стана известно, освен Андрю, наблизо във водата имало и други шнорхелисти. Очевидци потвърдиха, че са видели в морето акула с дължина около три метра, която се е държала много агресивно.

Андрю бил незабавно приет в болница в Маями с тежки разкъсвания. В момента той активно се възстановява и се готви да бъде изписан у дома.

Известно е, че нападенията на акули в архипелага са редки: според Университета на Флорида от 1882 г. в окръг Монро са регистрирани само 17 непровокирани атаки на тези риби.