Бразилската полиция е открила нелегален завод за производство на коли ментета от луксозните марки Ферари (Ferrari) и Ламборгини (Lamboghini), които са били продавани след това на много по-ниски цени от пазарните, предаде Франс прес.

Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"

"Коли ментета с марките Ферари и Ламборгини са били сглобявани по поръчка и продавани с обяви в социалните мрежи", заяви говорител на полицията в щата Санта Катарина, пише БТА.

Колите са били продавани при цени между 180 000 и 250 000 реала (43 000-49 000 евро), докато оригиналните модели струват между 1,5 и 3 милиона реала (355 000-709 000 евро), уточни полицията в комюнике.

Собствениците на нелегалния завод - баща и син
- ще бъдат обвинени в престъпления срещу "промишлената собственост". Има подозрения, че именно те са основните производители на фалшифицирани марки в Бразилия.

По време на операцията си полицията е иззела осем коли ментета, които са били сглобени наполовина, както и шасита, инструменти и заготовки, използвани за нелегалното производство на луксозните коли.

Полицията в Санта Клара е започнала разследването си, след като е получила жалби от представители на двете престижни италиански марки, уточни АФП.