Професор Джесика Круг от университета Джордж Вашингтон, която преподава американска история на чернокожите, призна, че от години се преструва на афроамериканка, но всъщност е бяла жена с еврейски корени.

Тенът на кожата на Круг бил малко по-тъмен от обикновено от раждането. Тя редовно използвала автобронзант, къдрела косата си и включвала подходящи дрехи и аксесоари в гардероба си.

Круг е известна като активист за права на чернокожите, автор на книга за трансатлантическата търговия с роби и на множество статии и есета за афроамериканската култура. След признанието й някои медии вече са премахнали публикации на професора от страниците си.

Известно е, че Круг получава финансова подкрепа от различни културни институции, по-специално от Центъра за изследване на черната култура "Шомбург".

Сред защитниците на правата на черните Круг беше известна като Джесика ла Бомбалера, яростна защитничка на правата на черните и противник на надмощието на белите.

В своя защита професорът каза, че от ранна възраст е трябвало да се бори с „нечовешки демони на психичното здраве“, което я е довело до фалшива самоличност.

„През годините много пъти съм мислила да сложа край на тази лъжа, но моето малодушие винаги е било по-силно от етиката. Знам какво е добро и кое е лошо. Знам историята. Знам силата. Аз съм страхливка. Няма невежество, невинност, няма какво да искам, няма какво да защитавам. Правих всичко грешно в продължение на много години”, написа Круг.