11-годишният Закари Сабин е починал след водно отравяне в Колорадо тази седмица, съобщава местното издание Colorado Springs Gazette, цитирани от Канал 3. 

На 18 юни бащата на Закари - Райън, и втората му съпруга Тара се предават на полицията, след като разследване за смъртта на момчето от 11 март 2020 г. доказва, че именно те са причината за фаталния край.

Родителите първоначално искали да излекуват проблем с бъбреците на младежа, като го карали да пие по 3 л. вода на ден. Но след конфликт в нощта преди фаталния край бащата принудил сина си да изгълта същото количество вода в рамките само на 4 часа. Той дори не му позволил да се храни с петте си братя и сестри за наказание срещу упорството си. Миналото на военен също е допринесло за садистичния подход на възпитание, като му давал съвети от армията как да гълта водата без да си поема въздух, за да не си пълни стомаха.

Детето започнало да повръща от прекомерния прием на вода, като в даден момент дори припада под масата. Райън Сабин го изритал два пъти, защото заподозрял, че синът му се преструва, но скоро след това го изнесъл навън, за да подиша свеж въздух.

След това момчето е сложено да си легне, но през цялата нощ повръщало от водното отравяне.

На сутринта леглото му било цялото мокро и дори имало кръв по лицето му.

Скоро след това младият Закари загива и стартира разследване, което доказва, че той е бил системно тормозен заедно с останалите си братя и сестри на възраст от 3-15 години.

Семейството е обвинено в убийство първа степен, тормоз над дете, довел до смъртта му и други шест обвинения за насилие над деца.

Биологичната майка на Закари - Анджела Туеткър, разказва, че синът ѝ е бил изключително любознателно дете с дарба за четене, която му позволявала да завърши цяла книга в рамките на седмица. При раздялата с бащата тя е губеща страна, като получила правото да го вижда всяка втора седмица от месеца.