Обред на аматьорски екзорсизъм в американската Аризона завърши с трагедия: в опит да изгони дявола от тялото на 6-годишния си син, благочестив баща доведе детето си до смърт.

Според полицията инцидентът е станал в резервата на племето Pasqua Yaqui в Аризона. В опит да „освободи“ момчето от зли духове, баща му Пабло М. излял гореща чешмяна вода в гърлото му, докато детето спряло да показва признаци на живот.

Както се оказа, заподозреният е задържан почти веднага след смъртта на момчето. Според разследващите по време на разпита Пабло признал, че се е опитал да изгони „демона“ от сина си и затова е държал детето под вода в продължение на пет до десет минути.

Лекарите откриха, че момчето е имало тежки изгаряния по главата, лактите и предмишниците, но официалната причина за смъртта на детето все още не е посочена.

В интервю с полицаи осиновителката на момчето казва, че на този ден съпругът й е отишъл да къпе детето и още едно момче. Като чула бълбукащи звуци, тя влязла в банята и видяла мъжа да бута момчето под чешмата. Жената уверява, че е започнала да крещи на съпруга си и го е помолила да спре.

След това тя спешно се обадила на пастора и на спасителната служба. Според нея, когато Пабло осъзнал, че синът му не диша, той се опитал да го спаси и го залял със студена вода, но било късно. Лекарите, пристигнали на повикването, успели само да констатират смъртта на детето.

Мъжът е обвинен в убийство. В момента той е в следствения арест и скоро ще се яви пред съда.

Превод: Glas.bg