Адската верижна катастрофа край белгийския град Антверпен, която стана преди два дни в тунел, е предизвикана от български тираджия, съобщиха местни медии. Жертвите на верижното ПТП се увеличиха - един от тежко ранените денс е издъхнал в болница. В момента на катастрофата имаше един загинал, четирима тежко ранени и 44 леко пострадали.

Според белгийските медии е установено, че българският шофьор не е бил под влиянието на алкохол или наркотици. Свидетелството му за правоуправление е отнето за две седмици, а камионът, който е управлявал, засега остава на разположение на експертите, които търсят точната причина за катастрофата.

Ударът е настъпил непосредствено след вход на тунел, в който се е образувало задръстване. Камионът на българския водач се е ударил в лек автомобил. Намясто е загинал водачът на колата, а пътник от единия от два ударени автобуса е починал по-късно.

Според медиите към момента на удара на камиона системата, която съобщава за предстоящо задръстване, е била изправна и е работела.

Според федералната полиция засегнати са общо 115 души, като 65 от тях са изведени "физически невредими" от мястото на катастрофата, уточнява dir.bg.