45-годишният американец Дейв Аспри вярва, че съвременни технологии ще му позволят да живее 180 години. За да е в перфектно здраве, той не само постоянно се подлага на диети и прави специални упражнения, но и прибягва до рискови и малко изпитани методи, съобщава Esoreiter.ru.

През 90-те години на миналия век Дейв имал наднормено тегло и не можел да отслабне, въпреки физическите упражнения, които правел. Тогава американецът започнал диета с ниско съдържание на въглехидрати, която му позволила да стопи 23 килограма. Поръчал си и скъпи лекарства за отслабване от Европа, които се оказали много ефективни. Сега мъжът е посветил цялото си свободно време за изучаването на ефектите върху тялото на упражнения, диети, лекарства и устройства. Той се занимаваше с плуване през зимата, а в Тибет ходи да медитира.

Аспри започнал и да използва специална машина за електростимулация на мозъка. Намерил и хирург, който се съгласил да извлече стволови клетки от костния мозък и да ги постави в други части на тялото, включително и на лицето. Той вярва, че човешкото тяло има средствата за поддържане на младостта, но трябва да разберем как да ги използваме.

За да живее поне до 2154 г., Дейв дори се излага на радиация. Заедно с приятели той посещава изоставени уранови мини, където въздухът е наситен с радон, вярвайки, че той е полезен в малки дози.

В родината си Аспри е смятан за истински гуру на здравословен начин на живот. Има обаче и критици, които го обвиняват, че прави всичко възможно, за да продава книгите и приспособленията си на последователи.