В опит да спаси кученцето питбул от побоите на баща си, тийнейджър го заведе пред вратата на приют за животни и остави там трогателна бележка.

Дори най-чистокръвните и красиви домашни любимци често се оказват в приютите. Може би защото са скъпи за поддръжка или просто притесняват стопаните си. Но понякога се случва приют за животни да се превърне в единственото сигурно убежище - в ситуации, в които собствениците неоснователно малтретират домашните си любимци.

Точно това се случи в Мексико. В Мичоакан 12-годишен тийнейджър на име Андрес оставил кученцето си в картонена кутия под вратите на приюта Ксолин. Не защото е възнамерявал да се отърве от него. Както момчето обяснило в бележка, която беше прикрепена към кутията, така той просто иска да защити домашния любимец от жестокия си баща.

В краткото си писмо Андрес пише: „Мама и аз решихме да ви донесем кученцето и да го скрием от баща ми, защото той иска да го продаде. Той го удря и му се присмива. Веднъж го удари толкова силно, че повреди опашката му. Надявам се, че можете да му помогнете и да се погрижите за него."

Освен това момчето оставило в кутията любимата играчка на питбула - „за да не ме забрави“. Персоналът на приюта разказа историята на Андрес на страницата си във Facebook и публикува снимка на животното с приложената бележка.

Снимки: Screenshot/Facebook

Както стана известно, ветеринарите вече са прегледали кученцето, което зоозащитниците кръстиха Рене. Освен фрактура на опашката, в питбула е открита инфекция с глисти.

Щом Рене се възстанови и стане малко по-силен, приютът ще потърси нов дом за кученцето. Според институцията след публикуването на публикацията в социалната мрежа повече от 300 души вече са подали молба за осиновяване на Рене.

Превод: Glas.bg