Да изведеш детето си на разходка в парка и... то да си "намери" в пясъчника хапче екстази. Едва ли майката на 11-месечното бебе от Мадрид е разчитала на такава "закуска" за детето си, което е било прието по спешност в болница в испанската столица.

По информация на ''El Pais'' майката е извела детето си на разходка и отишли в един от парковете в Мадрид, където посетили детска площадка с пясъчник. Именно там детето е взело от земята синьо хапче и го погълнало. Майката първоначално решила, че бебето ѝ е глътнало тебешир и се обадила в Спешния център.

Детето е било откарано в болница, където било установено, че погълнало наркотично вещество - метамфетамин. Бебето останало в лечебното заведение за три дни, след което било изписано в добро здравословно състояние.

Родителите на бебето, румънци по произход, са оставени под наблюдението на социалните служби в Мадрид, тъй като не се изключва възможноста наркотичното вещество да е било изпаднало от майката, докато тя си е играела с детето в пясъчника, пише novini.bg. Предстои да се вземе решение дали срещу тях да бъде образувано и досъдебно производство.