Семейството на починал гинеколог откри 2246 консервирани ембриона в дома му в Илинойс, съобщава местната служба на шерифа на окръг Уил, САЩ.

Доктор Улрих Клопфер, който е и бивш шеф на гинекологична клиника в съседния щат Индиана, е починал на 3 септември.

Дни по-късно адвокат на семейството се обадил в Института по криминалистика, за да докладва за откритото в дома на починалия и да поиска помощ.

Служителите конфискуват на място повече от 2000 телца!

През 2016 г. гинекологът губи лиценза си, след като е обвинен, че не е подал сигнал за аборт, който извършил на 13-годишно момиче. Манипулацията е извършил и сам, без да осигури допълнителен персонал, пише Би Би Си.

По време на делото по случая лекарят казва, че за 43 години практика той не е изгубил нито една своя пациентка.

"Жените забременяват, мъжете - не. Трябва да уважаваме решенията на жените, които според тях са най-добрият път за живота им", казва тогава още той.

Лекарят, който се прощава с живота си на 74-годишна възраст, е определян от регионалното списание The Journal Gazette за "вероятно най-усърдния "специалист" по абортите в историята на Индиана".

Твърди се, че за няколко десетилетия е извършил десетки хиляди аборта в различни окръзи.

 

Служител на органа, който в крайна сметка му отнема лиценза през 2016 г., го описва като "професионално некомпетентен", а и като лекар, на когото липсва каквато и да било медицинска преценка.

В практиката си д-р Клопфер до последно е използвал методи за аборти от 70-те и 80-те години, споделят негови колеги.

Местната полиция е започнала разследване. Засега няма нито преки, нито косвени доказателства, че в имението са правени медицински интервенции.