Броят на заразените с коронавирус в Съединените щати нараства с всеки изминал ден. Ето защо неотдавнашен инцидент в публична институция в Калифорния е особено шокиращ.

Според полицията в Сан Хосе, неидентифицирана жена на около 60 години, която чакала заедно с други клиенти в местно кафене, внезапно се обърнала към баба и майка с едногодишно бебе в количка, свалила маската си, навела се и няколко пъти тя се закашляла в лицето на бебето. След това тя бързо излязла от заведението.

Скандалният инцидент беше регистриран от камера за наблюдение, инсталирана в кафенето.

 

Според предварително полицейско разследване заподозряната била много недоволна, че клиентката с детето не спазвала правилата за социална дистанция и се приближила твърде близо. Това я ядосало и тя решила да си отмъсти.

Според изданието USA today, самата Мирея Мора, чието дете е жертва на неадекватната жена, смята, че нападението е може би расистко. Според жената тя и баба й са с испански произход, а заподозряната им обърнала внимание едва когато те започнали да говорят помежду си на испански.

Според Мирея Мора след нападението синът й имал лека температура, но скоро тя спаднала. Най-вероятно детето било много уплашено, така че тялото му дало такава реакция от стреса.

Междувременно служителите на реда се опитват да идентифицират заподозряната и да я намерят. Както стана известно, жената е обвинена в умишлена телесна повреда.

Снимка: Screenshot YouTube/SANJOSEPOLICE 

Превод: Glas.bg