Това не се поддава на здравия разум: в щата Мейн майка уби едногодишното си дете с хероин. Сега жената ще отговаря за деянието си в съда.

Според изданието "Bangor Daily News 33-годишната Кимбърли Н. се явила пред съда в Бангор, тъй като миналата година убила дъщеря си Джорди, втривайки хероин във венците й. Според подсъдимата благодарение на наркотичния прах детето  спало по-добре.

Според показанията на главата на семейството той поне 15 пъти е виждал жена си да втрива хероин в устата на едногодишно бебе. В същото време жената казвала, че това е необходимо и няма да се случи нищо лошо.

Както се оказа, "майката" практикувала това и с двете си по-големи деца, когато са били бебета. Кимбърли твърди, че по този начин се е опитала да осигури силен и здравословен сън на децата. Тя твърди, че не е искала нарочно да навреди на най-малката си дъщеря.

Трагичният инцидент е станал на 19 октомври 2019 г. Майката се обадила на линейка, защото забелязала, че бебето й вече не диша. По-късно съдебномедицинска аутопсия разкри, че малката Джорджи е починала от предозиране с хероин. Не само че наркотикът е навлязъл в тялото на момичето през венците, но е установено, че детето е поглъщало и белия прах.

Но най-възмутителното в тази ситуация е, че Кимбърли може да получи максимум една година затвор и глоба за престъплението си.

В интервю за Bangor Daily News прокурорът Мариан Линч с тъга заяви, че законът е остарял и трябва да бъде подобрен. Най-абсурдното е, че в момента за заплаха за живота и здравето на детето се предполага по-сериозно наказание само ако бебето е пияно от алкохол, дават му се тютюн или лекарства - наркотиците все още не са включени в този списък.

Превод: Glas.bg