Добре ли е Доналд Тръмп със здравето? Този въпрос си зададоха много хора, след като президентът на САЩ използва две ръце за да отпие от чаша вода, а след това слезе по рампата, водеща към сцената, с "малки бебешки стъпки".

В събота Доналд Тръмп държа реч пред завършващите от военната академия в Уест Пойнт. След нейният край, той се реши да отпие глътка вода и първо вдигна чашата си с една ръка, но после я подпря отдолу с другата си ръка, за да успее да отпие. След това се отправи към рампата, от която слезе бавно и внимателно, гледайки си в краката.

След като видя, че започват поредните спекулации относно здравето му, Тръмп написа в профила си в Twitter, че рампата е била много дълга, нямала е парапет и най-вече - била е хлъзгава. "Последното нещо, което ще направя, е да падна, за да могат каналите за фалшиви новини да се забавляват с мен", написа президентът. Той твърди, че последните 3 метра е бягал надолу по рампата. На видеото обаче се вижда, че това са последните две стъпки.

Тръмп обаче не коментира, защо отпи от чашата вода с две ръце. Всъщност, това не е първият път, в който президента отпива от чаша по този начин.

"Това е неврологичен признак, който в комбинация с няколко други, са достатъчни да предизвикат притеснение и да му бъде предписан скенер на мозъка", пише д-р Банди Лий, психиатър от Йейл, в Twitter. В това, че нещо не е наред с Тръмп се съмнява и Джон Купър, най-добър спонсор на Джо Байдън: "От последните видеоклипове става ясно, Тръмп има медицински проблем. Начинът, по който върви, как държи чашата с вода, несвързаните си думи, загуба на мисълта. Какво крие Белият дом?", написа той в Twitter.

Разбира се от Белият дом, както и самият Доналд Тръмп, твърдят, че президентът на САЩ е в отлично здраве. Съвсем наскоро бе публикуван и медицинският доклад за състоянието на американския лидер, в който нямаше нищо необичайно.