Родители умориха от глад 18-месечното си бебе, след като го хранили само със сурови плодове и зеленчуци, съобщи полицията във Флорида.

Сега Райън и Шийла ще бъдат обвинени в убийство по небрежност.

Според доклада на разследващите, 35-годишната Шийла се обадила на Спешна помощ на 27 септември, когато открила, че синът ѝ не реагира и тялото му е студено. Тя обяснила на полицаите, че предишната вечер се опитала да го накърми и забелязала, че дишането му е забавено, но заспала до съпруга си и не е потърсила медицинска помощ.

Парамедиците опитали да реанимират момченцето, но безуспешно. Детето тежало само... 7,5 килограма.

Полицията открила, че другите две деца на двойката - на възраст три и пет години - проявяват признаци на крайно недохранване, включително жълта кожа, изключително поднормено тегло и почернели, гниещи зъби.

Шийла обяснила пред полицията, че тя и съпругът ѝ са вегани и ядат само сурови плодове и зеленчуци - децата им също. Тя настояла, че допълва диетата на най-малкото си дете с кърма, и че седмица преди смъртта му той не е ял твърда храна.

След направената аутопсия се установило, че детето е страдало от силно недохранване, дехидратация, усложнение на черния дроб и подуване на ръцете и краката.

Полицията открила и четвърто дете в дома на съпрузите, което било в значително по-добро здравословно състояние. Това е най-голямото от децата, като се оказва, че е дъщеря на Шийла от предишна връзка. Момичето живеело през половината време при баща си.

Съпрузите остават в затвора до официалното им обвинение на 9 декември.