Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго, потвърди Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго, съобщи Нова.

От МВнР също потвърждават, че мъж е застрелял четирима души, а пети е в критично състояние, като три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани. Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед, съобщават от МВнР. 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

Изстрелите са произведени през нощта срещу неделя, предаде БГНЕС. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят на полицията в Чикаго Том Ахерн. А задържаният е съсед на жертвите. 

Заподозреният – 67-годишен пенсиониран строителен работник, е застрелял четиримата си съседи си докато те вечеряли в дома си. След това се качил в апартамент на горния етаж и прострелял своя съседка, която е хоспитализирана и е в критично състояние. Мотивите за стрелбата се изясняват.