Кървава стрелба в САЩ! Шест души са били убити - трима цивилни, един полицай и двама заподозрени, при многочасова стрелба в американски град Джърси Сити, щата Ню Джърси. Има и ранени, като техният брой все още е неизвестен, но сред тях отново има служители на реда. 

Според Daily Mail двама мъже са започнали престрелка с полицията близо до гробище, след което стрелците са се барикадирали в магазин за вино. Стреляли са по всеки намиращ се вътре и приближаващите се до него. Престрелката, в която са се включили и специалните сили на полицията, продължила два часа, като двамата са били простреляни малко по-късно. В акцията е бил включен робот с видеокамера и микрофон. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп следи ситуацията в Джърси Сити, където най-малко шестима души бяха убити в резултат на стрелбата, написа самият той в профила си в Twitter.
 
"Току-що бях информиран за ужасната стрелба, станала в град Джърси в Ню Джърси", написа Тръмп. Той изрази съболезнования на семействата на жертвите. "Продължаваме да наблюдаваме ситуацията, като предоставяме помощ на местните и федералните власти на място", каза американският президент.

39-годишният полицай Джоузеф Сийлс е бил застрелян и убит от двама неназовани заподозрени, които след това отвлекли товарен автомобил, убивайки трима цивилни в магазин за вино, информира Daily Mail, цитиран от Блиц. Стрелците впоследствие са инициирали продължителна престрелка с полицията, преди да бъдат ликвидирани.

Джоузеф Сийлс е женен, баща на пет деца, член на отдела CeaseFire, специален екип, който се опитва да деескалира насилието с оръжия и да премахне огнестрелното оръжие по улиците.

 

Около 12.30 ч. местно време Сийлс се приближил до двамата заподозрени около гробище като част от разследване и бил застрелян, според шефа на полицията в Джърси Сити Майкъл Кели.

Полицията твърди, че към този момент не разполагат с доказателства, че инцидентът е свързан с терор или престъпления от омраза и че ситуацията е приключила.

 

Инцидентът е ужасил жителите, като стрелбата се е чувала часове наред, а най-малко двама полицаи са били ранени. И двамата са прегледани и освободени от болницата в добро състояние.

Шокиращо видео от очевидец показва момента, в който друг полицейски служител е ранен от стрелба от мощните пушки на заподозрените по време на инцидента.