Офицер от тайните служби на САЩ и заподозрян в нападение мъж са хоспитализирани след стрелба край Белия дом във Вашингтон, съобщиха от Сикрет сървис в Twitter.

"Заподозреният въоръжен мъж и служител от тайните служби са откарани в местна болница. По време на този инцидент нито комплексът на Белия дом, нито някой от защитените лица са били застрашени", настояха от службата, но изведоха американския президент от пресконференция, която той даваше.

Връщайки се отново в залата, няколко минути по-късно, Тръмп съобщи за стрелбата.

"Искам да благодаря на Сикрет сървис, че винаги си вършат работата бързо и много ефективно. Но наистина имаше стрелба и някой е откаран в болница. Не знам състоянието на този човек. Изглежда е бил прострелян от Сикрет сървис, така че ще видим какво ще се случи", посочи Тръмп.

Той допълни, че изглежда заподозреният е бил въоръжен и никой друг не е бил ранен.

По думите му ситуацията изглежда е под контрол, а служителите по сигурността не са го отвели в бункера под Белия дом, а само до Овалния кабинет. Тръмп настоя пред журналистите, че се чувства в безопасност.

Разследването продължава, като силите на реда се опитват да определят мотивите на заподозрения.

Според здравните власти на окръг Колумбия той е със сериозни наранявания, а властите проучват дали има психическо заболяване.