Кейт Уайс, майка на три деца от Остин щата Тексас, пострада в страшен инцидент. Тя казва, че е използвала дезинфектант, преди да се опита да запали свещ в дома си в предградията.

По информация от GoFundMe страницата ѝ, създадена от нейна приятелка, пострадалата е сложила децата си да спят и е използвала веществото. Малко след това се опитва да запали свещта и последва избухване, по нейни думи - "като бомбена експлозия".

Инцидентът оставя жената с изгаряния от втора и трета степен. Пострадало е цялото ѝ лице, ръце и дори краката и ходилата ѝ.

Двете от децата ѝ успяват да изтичат при съседите и да извикат помощ. Самата Кейт, независимо че буквално гори, помага на своята 14-годишна дъщеря в неравностойно положение да излезе от дома, заедно с домашното куче.

В момента жената се намира в интензивното отделение в град Остин, като се нуждае от сложна операция за реконструкция на нараняванията.

В тежкия инцидент семейството губи всички свои вещи а децата получават психологически травми от станалото.

От болничното си легло, пострадалата майка коментира:

"Всичко стана заради дезинфектанта, той подпали всичко. Имах от него в ръката си и буквално се запалих. Това е нещо, което никой не иска да видят децата му."

След напускането на болницата, Кейт и нейното семейство трябва да намерят нов дом.

Надежда вдъхва създадената дарителска сметка, в която вече е събрана сумата от 8000 долара.

Приятелки на пострадалата жена, също обвиняват злополучният дезинфектант, а самата майка иска да разгласи случая и повече хора да внимават, за да се избегнат подобни случаи. За изясняване на причините за пожара работи местната пожарна.

Превод: Glas.bg