Двама китайски лекари, които се заразиха с COVID-19 в една от болниците на Ухан, бяха на прага на смъртта заради вируса. И възстановявайки се от продължително лечение, забелязаха неочаквани промени. По време на заболяването кожата на мъжете потъмняла силно.

По думите на лекуващия лекар д-р Лий Шушенг потъмняването на кожата може да бъде причинено от хормонален дисбаланс - което от своя страна е резултат от неизправност в черния дроб. Лий подозира, че причината са страничните ефекти на едно от лекарствата, които пациентите са приемали в началото на лечението.

Кардиологът Йи Фан и урологът Ху Вейфенг, които са работили с покойния Лий Венлинг, бяха диагностицирани със смъртоносната инфекция на 18 януари, съобщи aljazeera.com. Предполага се, че и двамата лекари са се заразили от собствените си пациенти.

В момента Йи вече се възстановява - лекарят успя да преодолее коронавируса, след като прекара 39 дни, включен към апарат за екстракорпорална мембранна оксигенация. Колегата му има по-малко късмет: Ху е лежал на легло 99 дни и състоянието му все още е лошо.